Sve o OvnuSve o BikuSve o BlizancimaSve o RakuSve o LavuSve o DeviciSve o VagiSve o ŠkorpijiSve o StrelcuSve o JarcuSve o VodolijiSve o Ribama
<

TIBETANSKI


OVAN – 21.3. do 20.4. – reinkarnacija

U zivotnom ciklusu znaci prosle zivote. On je herojski zmaj koji se bori protiv unutrasnjih demona i vanjskih iskusenja. Ima energiju i agresivnost Marsa. Bezi od monotonije i razmisljanja. Trebao bi raditi u drustvenim zvanjima kroz koja moze poboljsati sebe i modifikovati egocentricnost.

Karma: treba zivjeti u sadasnjosti, sagledati svoj unutarnji zivot, meditirati, pronaci veselje, podnijeti zivot i kada nije ruzicast. Treba zaboraviti neuspjehe i gledati naprijed. Tako ce se doseci tajni kljuc svemirskog mira.

BIK – 21.4. do 20.5. – stvaranje duha

Predstavlja rast, shvacanje mudrosti. Stiti ga Venera, zemaljska ljubav, majka jepote i umetnosti. Stvara sigurnost jer ima iskustvo proslih zivota, ali stvaranje duha pokrece kontaktiranje s unutarasnjim zivotom.

Karma: akcija ne zavisi od posla nego od psihe. Vatrena priroda krije nesigurnost. Bikove ne motivira sigurnost nego sumnja. Konzervatizam mogu pobediti kontroliranjem svoje energije. Samo tako naci ce unutarnju sigurnost.

BLIZANCI – 21.5. do 21.6. – psihicka i duhovna evolucija

U zivotnom krugu predstavlja saznanje i inteligenciju, dualizam: duhovnu evolutivnu svest i zemaljsko poznavanje stagnacije. Kundalini, energija koja se nalazi u kraljeznici, treba uspostaviti sklad dualizma. Dominira ga Merkur, zbog cega je drustven, monden, spretan, ugodan, pazljiv, znatizeljan, pokretljiv, inteligentan, lazljiv, nestalan, ima dobru memoriju ali nista ne privodi kraju. Iako oseca potrebu da se razvije duhovno, nikad nece naci mir.

Karma: nestabilan je, oscilira u raspolozenju. Ako u ostvarenju velikih ciljeva ostane realan, moci ce savladati kontradiktornost. Treba meditirati, odluciti se, solucija problema je bliza nego izgleda.

RAK – 22.6. do 22.7. – rodjenje coveka

Predstavlja Znanje, inkarnaciju duha u fizickom svetu. Psihicka inkarnacija je pri kraju, pocinje fizicka. Simbol je materinstva, tela, osecaja, svemir Zene. Da bi se zastitio, drzi sve u sebi kao u zatvorenoj kutiji. U porodici pronalazi duhovne vrednosti ali nakon duge i strpljive meditacije, kad napokon shvati gde je izvor zivota. Previse veruje u Svemir, zeli produziti djetinstvo, trazi paznju, vernost, neprekidne dokaze ljubavi.

Karma: posesivan je, zeli biti u centru paznje, previse je autoritativan i svi ce pobeci od njega od straha da mu ne padnu u ruke.

LAV – 23.7. do 23.8. – univerzalna svest

Predstavlja sintezu izmedju svesti i realnosti. Covek je srce, mikrokozmos. Lav ucestvuje u materijalnom svetu, zeli uspeh i stalno dokazivati da je vodja. Uspet ce kad pobedi zavist, potrebu da mu se dive, gurmanstvo i senzualnost.

Karma: osjeca se kao centar Svijeta. Ako ne upravlja dobro energijom, moze poremetiti razvoj svoje licnosti, pretjerati u egoizmu. I najsigurniji Lav moze izgubiti zdravu pamet. Kad se to dogodi, treba stati, slusati i uciti od drugih. Treba sluziti drugima: samo tako ce uspostaviti koheziju svijesti i stvarnosti.

DEVICA – 24.8. do 22.9. – materija, rad, fizicki svet

Zelela bi se vratiti u detinstvo, dominirana Merkurom, inkarnirana je dusa, ravnoteza izmedju duha i mesa. Odnos sa stvarima je istovremen, prima i zanje. S godinama se razvija kriticki duh koji svemu prigovara, nikad nije zadovoljna. Cesto kasni na ‘VOZ’. Nevolja lezi u preteranom zlopamcenju. U analiziranju je nepristrana.

Karma: ako zeli sazreti duhovno, treba se prestati baviti sobom, poceti brinuti o drugima. Treba se otvoriti velikim idealima covecanstva.

VAGA – 23.9. do 22.10. – osecajna ekspanzija

Trazi ravnotezu izmedju materije i duha. Treba se odluciti za sklad ili nesklad. Ambicija se smanji samo u slucaju ako pronadje kome ce se svidjati. Mirnog je temperamenta, aktivna, bez preterivanja – sretna kombinacija drustvenog ztivota. Treba pronaci univerzalno znanje.

Karma: ovo je najnestabilniji zodijakalni znak, osecajnost je velika. Moze se vinuti u visine ali i unistiti dinamiku. Ravnoteza je: ne dati se zatvoriti u vlastitu statiku nego riskirati i uznemiriti samu sebe.

SKORPIJA – 23.10. do 22.11. – zelja za vecnim zivotom

On je konflikt duha i materije (duse i seksa), privlacan je, sve treba sluziti zadovoljstvu osobe, pokrece se da bi osvajao. Zelja za zivotom je produzena, prisutni su: egoizam, lepota, senzualnost i posesivnost. Zeli uzivati u zemaljskim strastima a privlace ga duhovne visine. Moze se izgubiti u nekontroliranim seksualnim impulsima ili postati divan ako seks sublimira. Unistava svojom kritikom, boji se smrti. Negativan Skorpion unistava sam sebe.

Karma: naucite stediti energiju, ne preterujte, zakocite entuzijazam. Pravi cilj zivota je logican razum; kontrolirajte destruktivnu snagu u sebi.

STRELAC – 23.11. do 21.12. – etapa sazrevanja

Predstavlja pobedu borbe izmedju duha i materije. Zadovoljan je. Kad odluci da prestane deliti pravdu na Svetu, dobiti ce snagu da postane protagonist bozanskog zakona. Moze ziveti u drustvenom zivotu i evoluirati iznutra. Zeli posedovati materijalna dobra, uziva u zemaljskom uspehu, ali je velikodusan. Prijeti mu vracanje unazad.

Karma: ne treba se siliti da sazna sve pod bilo kakvu cijenu, ne gubiti energiju na tisucu stvari. Unutarnji mir se postize smirenoscu i altruizmom. Strijelac nije obican znak, ne treba se trositi tamo gdje nije potrebno.

JARAC – 22.12. do 20.1. – poznavanje superiornog znanja

Uspeh dolazi kroz iskusenja. Siromah (prosjak, prorok) poseduje kljuc za poznavanje granica zemaljske dusevnosti, zna zavrsiti proces reinkarnacije. Samo on zna cilj svog puta, radi u tisini, traje u vremenu, zivi u samoci. Da bi se razvio, treba kontaktirati s ljudima.

Karma: zeli se nametnuti sto moze biti cinicni despotizam megalomanije. Energiju treba usmjeriti u visine, prema spiritualnom saznanju. Samo tako moze uci u srce zbivanja.

VODOLIJA – 21.1. do 19.2. – svijest izbora

Okrenut je drugima, uzima odgovornost na sebe, odgovara za svoje postupke, on je odrastao covek. Nema iluzija i ne moze zatvoriti oci pred stvarnoscu. Upravlja sam svojom karmom, ekstrovertiran je, pravi prijatelj, treba raditi u zvanju gdje dolazi do izrazaja drustveni interes. U VoDOLIJU su ujedinjene sve energije: dualnost i unutarnji konflikti. On je inicijator, besmrtan, poznaje intelektualni mehanizam duha. Poklanja sebe, sto ljudi znaju ceniti.

Karma: ima u sebi ogromno bogatstvo ljubavi a stalno zivi u strahu da ce ga svi napustiti i izdati, cak i najbolji prijatelji. Ne mogu svi shvatiti velicinu Vodolije. I previse ljubavi ponekad je ubitacno.

RIBE – 20.2. do 20.3. – povratak svetlu

Predstavlja sintezu ponovnog rodjenja. Ribe su deca mora, zive u oKeanu. Same su ali se sjedinjuju sa Svemirom. Dobro se snalaze u bozanskom a da pri tom ne gube svoju licnost. Treba otvoriti vrata koja vode u Svemir. Unutarnji zivot Riba je impresionantan i reakcionaran. 12.znak je simbol smrti jer se osoba oprasta od zemaljskog zivota i ulazi u vode Svemira. Kad prestane fizicko disanje stvara se novo telo. Ciklus je zavrsen, covek je pred smrcu ali univerzalna psihicka svest zapoceti ce novi ciklus ucenja.

Karma: treba se prepustiti moru da bi se stiglo na vrh vala. Dug put koji zapocinje bit ce pun teskoca pa Ribe trebaju odabrati najlaksi. Kroz opstu ljubav doseci ce kompletnu osecajnu obnovu.Podeli sa prijateljima