Sve o OvnuSve o BikuSve o BlizancimaSve o RakuSve o LavuSve o DeviciSve o VagiSve o ŠkorpijiSve o StrelcuSve o JarcuSve o VodolijiSve o Ribama
<

PODZNAK


PODZNAKAscedent je ništa drugo do vaš podznak, odnosno znak koji vas još bliže odredjuje. Podznak čini da se ljudi rodjeni u istom horoskopskom znaku medjusobno razlikuju po temperamentu, sklonostima, osobinama, željama i ambicijama. Ascedent je znak koji se uzdiže na istočnom horuzontu u času vašeg rodjenja. Ascedent (podznak) je važan ne samo zato što dopunjuje značenje vašeg osnovnog znaka, već i zbog toga što se bez tačno izračunatog asdedenta, ne može izraditi tačan natalni horoskop. Ascedent – podznak odredjuje položaj 12 kuća horoskopa.

Ascedent (podznak) je bitak horoskopa, bitak sveobuhvatnog, bitak opšteg mikrokosmosa. On je jedna opšta posebnost, no ipak posebnost, jedno individualno biće, od sveg i u svemu opštem najindividualnije. Ako je sunčev znak (znak u kome ste rođeni), nosilac ega, kroz volju, čoveku blisko i prepoznatljivo “ja”, onda je Ascendent jedan dublji, skriveni, sasvim očigledan, a za mnoge tajan, identitet ega, identitet čovekovog mikrokosmosa. On je uvek, ona suštinska i nepromenljiva potreba u čoveku, on je karakter samog karaktera i gotovo uvek, jedno neumoljivo biće unutar njega, čije potrebe on mora slediti, živeti i proživeti.

I šta god da čovekova ćud i karakter volje, koji u Suncu žive, spolja o njemu govore, ipak je Ascendent osnovni bitak suštine čovekove psihologije, kog volja, naročito kada je mlada, potiskuje, a ličnost od sebe skriva. Uvek je tako, kada su različiti interesi i potrebe ova dva znaka, pa zato je baš Ascendent, u svome karakteru, ono prvo, što čovek o sebi otkriti mora, a što volja čovekova, sasvim često, ne želi da prihvati.

Podznak je znak koji se uzdiže na istočnom horizontu u trenutku rodjenja, a Ascedent stepen u tom znaku, od kojeg počinje prvo polje. Podznak govori o našoj ličnosti, o tome kako izgledamo i kako se ponašamo.

Da bi ste izračunali svoj podznak unesite svoje podatke – dan, mesec, godinu, vreme i mesto (grad) rodjenja i kliknite ovde PODZNAK.

Kada saznate šta ste u podznaku, onda kliknite na svoj horoskopski znak (dole ispod) i pročitajte kombinaciju svog znaka i podznaka 🙂

Aries – Ovan

Taurus – Bik

Gemini – Blizanci

Cancer – Rak

Leo – Lav

Virgo – Devica

Libra – Vaga

Scorpio – Škorpija

Saggitarius – Strelac

Capricorn – Jarac

Aquarius – Vodolija

Pisces – RibePodeli sa prijateljima