Sve o OvnuSve o BikuSve o BlizancimaSve o RakuSve o LavuSve o DeviciSve o VagiSve o ŠkorpijiSve o StrelcuSve o JarcuSve o VodolijiSve o Ribama
<

Mesec u Raku

icoObjavio: Gia  :  Kategorija: MESEC

Ključna reč – emocionalna privrženost

Ovaj položaj Meseca pokazuje osobu koja je spremna da radi do poslednjih snaga. Prijateljski je nastrojena, društvena i obožava svoj dom. Osećaji i emocije su jaki i gotovo uvek pozitivni. Ponekad su ove osobe promenljive, podložne uticajima okoline. Njima upravljaju osećaji, više nego razum. Dragi su, prijatni u svemu simpatični i humani. Često dobijaju visoka društvena priznanja i položaje. Savesni su, senzibilni i superiorni. Iako vole svoju kuću, ljudi sa Mesecom u Raku vole da putuju.

Materinski,saosecajni ali ponekad i pokroviteljski, vi naivno verujete osecanjima ali ste isto tako i oprezni kada je rec o stvarima koje su van domasaja vase kontrole.

Culni utisci su vam precizni ali vi ne delujete bas uvek u skladu sa njima. Vas um je meditativan a vase reakcije spore i neizvesne.Osetljivi ste na spoljne uticaje, primate negativne vibracije od drugih te vas to moze uciniti neraspolozenim i nesrecnim ukoliko ta osecanja prodru u vase licne odnose. Krijete istinska osecanja i snazne emmocije i to pod neprobojnim oklopom.

Imate urodjenu smirenu toplinu i pasivni ste, pa zbog toga narocito volite dom i porodicu i to je ono glavno cemu ste privrzeni. Tezite neznoj,mirnoj, romanticnoj ljubavi a ne burnim strastima.

Veoma ste intuitivni i preterano osetljivi na spoljne uticaje.I svesno i nesvesno osecate okolnosti, drugi lako mogu da vam se nametnu a kada se to dogodi osecate veliko nezadovoljstvo sobom.

Volite dom i uvek vam je potrebno ognjiste kome cete se vratiti a cesto putujete i menjate mnogo toga u svom zivotu. Vasa priroda sklona domu, porodici i negovanju drugih cesto dovodi do toga da rado brinete za druge ljude i istinski razumete njihova osecanja.

Mesec u Raku je cuvaran,ekonomican i oprezan kada je rec o imovini i novcu i bas vam smeta kada vidite da se stvari razbacuju i novac uludo trosi.

Umetnicka ste dusa, kreativni i imate prirodnu sklonost ka muzici, poeziji i glumi.

U horoskopu mskarca ovakav polozaj Meseca moze ukazati na preteranu emocionalnu osetljivost. Kada traga za partnerkom privlace ga zene koje su vise zene-majke nego zene-ljubavnice.

Zena sa Mesecom u Raku biva lako povredjena i nastoji da dominira situacijom u kuci.

Ovakav polozaj Meseca obecava veoma duboku i snaznu vezu sa majkom i ako se pupcana vrpca ne presece na vreme taj odnos moze postati problematican.

Mesec u Raku u natalnoj karti neretko ukazuje na jako emotivnu osobu pošto osoba snažno prima ovu mesečevu osobinu zato što je upravo Mesec vladar znaka Raka. Osoba može biti vrlo sentimentalna, razdražljiva i neretko veoma lako zaplače kada je savladaju jake emocije. Dogadjaji iz prošlosti mogu snažno uticati na nju u sadašnjosti i na odluke vezane za buduće dogadjaje. Takodje, za ovu osobu je često karakterističan i neobično jak uticaj majke u detinjstvu naročito u pogledu shvatanja moralnih vrednosti. Zbog zastupljenosti veće količine emocija koje osoba unosi u sve što radi izražena je i opasnost da osoba ne može uvek dovoljno racionalno sagledati stvari i imati realnu sliku stvarnosti, naročito ako je Mesec u ovom položaju i loše aspektovan. Neuskladjenost razuma i osećanja može negativno uticati na donošenje važnih odluka a samim tim i na kvalitet života.Podeli sa prijateljima