Sve o OvnuSve o BikuSve o BlizancimaSve o RakuSve o LavuSve o DeviciSve o VagiSve o ŠkorpijiSve o StrelcuSve o JarcuSve o VodolijiSve o Ribama
<

Mesec u Jarcu

icoObjavio: Gia  :  Kategorija: MESEC

Ključna reč – emocionalna rezervisanost

Ovaj položaj Meseca može dati vrlo cenjenu i važnu ličnost. Ukoliko je okolina ove osobe dobra, ona može postati general, vladar ili pak vrlo važna osoba u svom preduzeću. Ukoliko su, međutim, ostale planete loše postavljene, onda se radi o čoveku koji lako gubi energiju, postaje mrzovoljan ili bezopasan. Ovi ljudi imaju mnogo neprijatelja, verovatno zbog svog položaja. Takođe oni su odlični organizatori koji sve konce drže u svojim rukama.

Zelite da vas priznaju za mocnu i vaznu osobu. Emocionalno ste preosetljivi i istovremeno kriticki nastrojeni prema drugima ali kada ste zainteresovani ili angazovani, neumorni ste i i puni razumevanja.

Ovaj Mesec naglasava rezervisanost i hladnocu. Strpljivi ste i nesigurni kada je rec o vlastitim vrednostima, imate mnogo podsvenih strahova i mozete biti preosetljivi u odnosu na stvarne ili imaginarne opasnosti. Nastojite da opravdate svoje postojanje tako sto delujete naglasavajuci licno dostojanstvo i tako sto ispoljavate ogromnu ambiciju za postizanje uspeha, stoga niste ni istinski saosecajni i emotivni.

Vas um reaguje brzo na culne opazaje ali to cesto cini ljutito ili neprijateljski. Ovakav polozaj Meseca moze dati ljude fanaticnih ili opsesivnih ideja.

Kombinacija Saturna, vladaoca Jarca i Meseca moze dovesti do pojave morbidne ili melanholicne sklonosti ka mracnim mislima ali moze dati i popularnost ili kontradikorno-poznatost po zlu.

Vise od ijednog polozaja Meseca ovaj polozaj ce reagovati na ostali deo horoskopa. Kvalitet trezvenog osecanja koje ima Mesec u Jarcu moze preuzeti ono najbolje iz horoskopa ukoliko postoje dobri aspekti -to svedoci o sposobnosti za rukovodjenjem ili upravljanjem, ali moze preuzeti ono najgore ako ima isuvise izazovnih aspekata-a to moze dovesti do pomanjkanja stvaralcke energije cak i ako su ambicije velike.

Ako ne naucite da kontrolisete ovaj polozaj Meseca mozete biti skloni alkoholizmu, predati se utoljavanju nezajazljivih apetita ili zadovoljavanju sracunate potrebe za osvajanjem vlasti po svaku cenu, ne vodeci racuna ni o kom drugom.

Lako sticete neprijatelje bez obzira da li to zasluzujete ili ne a to moze naneti stetu vasem ugledu.

Oprezni ste kada je rec o novcu, trezveni i prakticni. Ove osobine mogu preci u ekstreme sto opet dovodi do preteranog opreza i skrtosti. Treba da razvijate srdacnost i neznost i morate nauciti da ce vam ako drugima dajete ne ocekujuci nista zauzvrat to doneti vece zadovoljstvo i ispunjenje nego ukoliko drugima neprestano postavljate stroge zahteve. Na poslu ste marljivi i zahvaljujuci istrajnim naporima mozete preuzimati odgovornost i doci do visokog polozaja.

Zene sa Mesecom u Jarcu sklone su melanholicnosti i cesto osecaju nesto nalik na “Mene niko na svetu ne voli“.

Muskarac sa Mesecom u Jarcu trazi partnerku koja ce mu pomoci da ostvari svoje drustvene ambicije, koja ce dobro da vodi udobno domacinstvo i paziti na porodicne finansije.

Majka vas je sasvim tradicionalno i konzervativno odgajala. Bila je drustvena, mada prakticnai efikasna i podsticala vas je da u svim svojim poduhvatima postizete uspeh.

Mesec u Jarcu u natalnoj karti neretko ukazuje na rezervisanu osobu koja ne voli preterano da rečima iskazuje svoja osećanja već svojim delima i ponašanjem a, takodje, ova osoba je često vrlo marljiva i disciplinovana i ima vrlo ozbiljan i zreo pristup životu zbog čega može delovati dosta zrelije u odnosu na svoje vršnjake. Ovo je često osoba koja je u potpunosti svesna svojih kvaliteta ali i ograničenja. Kod prisustva loših aspekata Meseca u Jarcu može se javiti pesimističan pogled na život i utučenost, dok u slučaju harmoničnih aspekata Meseca u ovom položaju postoje naglašene mogućnosti da osoba bude veliki autoritet u društvu ili na dobro plaćenoj funkciji na poslu.Podeli sa prijateljima