Sve o OvnuSve o BikuSve o BlizancimaSve o RakuSve o LavuSve o DeviciSve o VagiSve o ŠkorpijiSve o StrelcuSve o JarcuSve o VodolijiSve o Ribama
<

Mesec u Devici

icoObjavio: Gia  :  Kategorija: MESEC

Ključna reč – emocionalna selektivnost

Ovaj položaj Meseca pokazuje izuzetne mentalne sposobnosti, dobru memoriju i snažnu moć da se lako i brzo uči. Ljudi sa ovakvim položajem Meseca, vrlo uspešno se bave naukom, bilo profesionalno, bilo amaterski. Za njih se često kaže da su „jasnovidci“. Imaju izuzetno razvijenu intuiciju. Mirni su,nepretenciozni i talentovani. Njihove ambicije su jasne, ali nikada nisu agresivno izražene. Sve što u životu postignu, postignu svojom pameću. Strasni su istraživači sa vrlo plodnim idejama. Vole promene i putovanja. Iako su nekad rezervisani, imaju puno prijatelja, posebno suprotnog pola.

Pozitivno reagujete na podsticaje i priznanja i osecate izrazitu potrebu da sa drugima delite iskustva koja ste stekli i spoznaje o sebi ali s druge strane zbog ovoga mozete biti i prenaglaseno emotivni, skloni da diktirate kurs u svim svojim odnosima. Insistirate na sopstvenim zahtevima a mozete cak i da budete skloni durenju.Darezljivi ste kada je rec o vasem vremenu i uslugama koje pruzate, zelite da sluzite ljudima ali tesko shavatate njihova osecanja, vi zelite ono sto zelite i upravo na nacin na koji to zelite.

Ovakav polozaj Meseca naglasava vase mentalne kvalitete i samo je nemiran duh Blizanaca zamenjen istrajnoscu i prakticnoscu Device. Ne cenite svoje znanje samo znanja radi vec mu tezite kako bi ste mogli prakticno da ga iskoristite. Imate izvanredno pamcenje, brizljivo analizirate sve culne utiske zauzimajuci prema njima kriticki stav.

Ovo bas i nije najseksualniji polozaj Meseca.

Volite nauku i okultno, imate sposobnost predvidjanja buducnosti, skloni ste psihometriji, posedujete jaku intuiciju i ako se potrudite sve to mozete jos i vise da razvijete.

Povremeno mozete biti temperamntni.Mnogo vise volite da sve sto sticete, sticete upravo zahvaljujuci svojim mentalnim sposobnostima i bujnoj masti. Uprkos tendenciji Device da bude strpljiva i dzangrizava, delujete smireno, strpljivo i nepretenciozno.Mada ste u osnovi ispravni i konzervativni, vasa sklonost ka religiji ispoljava se kroz siroke nazore. Zahvaljujuci ovom promenljivom Mesecu imate mnostvo poznanika, cesto nesto menjate u svom zivotu i krecete na kraca putovanja.

Ako nije bas neophodno vi ne postavljate licna pitanja a vasa radoznalost izbija na povrsinu samo u vezi problema sa poslom koji obavljate i u nekim prakticnim pitanjima. Zainteresovani ste za zdrvu ishranu,zdravlje i higijenu, skloni ste brigama i nervozi te usled toga mozete imati probavnih problema.Ovaj Mesec se cesto oznacava kao “Mesec u kucnoj apoteci“.

Pronicljivi ste i imate dobar smisao za posao i insistirate na detaljima.

U horoskopu muskarca ovaj polozaj privlaci distanciranu zenu koja nije kamen oko vrata, posto takav muskarac nikako ne zeli da mu se postavljaju emotivni zahtevi.

U zenskom horoskopu cesto ukazuje na emotivnu nesgurnost koja se izrazava kroz nedostatak topline a povremeno i inhibiranosti.

Vasa majka moze vam se ciniti hladna i kriticki nastrojena prema vama.

Mesec u Devici u natalnoj karti često ukazuje na osobu koja pre potiskuje svoja osećanja nego što ih iskazuje. Ova osoba je neretko stidljiva i nenametljiva i često zbog toga može odvraćati pažnju sa sebe. Ova osoba neretko veoma marljivo i vredno radi kako bi postigla dobre rezultate a kada ostvari uspehe ne voli preterano da se hvali time i da gromoglasno iskazuje svoje oduševljenje i većinu stvari radi sa stilom i skromnošću. Ovaj položaj Meseca je dobar ukoliko ne gradi loše aspekte sa drugim nebeskim telima jer u slučaju teških aspekata postoji opasnost da osoba bude veoma pesimistična, demotivisana i bez dovoljno samopouzdanja što joj uveliko može otežati položaj na svim životnim poljima.Podeli sa prijateljima