Sve o OvnuSve o BikuSve o BlizancimaSve o RakuSve o LavuSve o DeviciSve o VagiSve o ŠkorpijiSve o StrelcuSve o JarcuSve o VodolijiSve o Ribama
<

Mesec u Blizancima

icoObjavio: Gia  :  Kategorija: MESEC

Ključna reč – emocionalna raznovrsnost

Ovaj položaj Meseca čini osobe prijatnim, dobrodušnim, simpatičnim, humanim, progresivnim. Daje takođe osnov za inventivnu prirodu, međutim, ponekad vrlo rezervisanu u određenim pitanjima, kao što su lični život i sopstvena kuća. Osoba sa ovakvim položajem Meseca, često je veoma zainteresovana za društveni život svoje zajednice, ali i šire. Snaga i fleksibilnost intelekta, pružaju sjajnu osnovu za bavljenje literaturom ili za dobitke kroz knjige ili pak naučna istraživanja.

Ako vam je Mesec ovde vi osecate potrebu za trenutnim intimnim kontaktom. Vasa emotivna licnost pre zahteva raznovrsnost i stalne novine nego trajnost i dubinu osecanja, u celini uzev vi kao da niste sposobni za dugotrajna osecanja niti odanost samo jednoj osobi, mada povremeno mozete biti i neosetljivi, brzo i precizno percipirate stvari. Utiske zadrzavate mislima a ne osecanjima.

Vasa cula pre sluze intelektu nego emocijama te ste zbog toga sposobni da nepristrasno posmatrate i presudjujete. Niste intuitivni vec pre skloni posmatranju, brzo formirate utiske i obicno ste sposobni da ih izrazite recima. Um vam je promenljiv i povremeno haotican i za vasu psiholosku stabilnost veomaje vazna sklonost pa cak mozda i potreba da radite nekoliko stvari odjednom te mozete imati dva i vise zanimanja i cesto u isto vreme.

Volite akcije i kretanja, bilo fizicko, bilo mentalno.Imate veste ruke i culo mirisa dobro razvijeno.

Privlace vas umetnicka i knjizevna znimanja ili tacnije bilo koje podrucje koje obuhvata komunikacije. Vasa intelektualna sposobnost sa Mesecom u Blizancima moze ukazati da ste starasni citalac.

Rezervisani ste kada je rec o licnim pitanjima i ljudi mogu po nekada smatrati da ste hladni, vise ste zainteresovani za ono sto se ovde i danas dogadja nego za ono sto se desavalo u proslosti. Posto ste promenljivih osecanja ona vas mogu i razdirati te mozete rasipati snagu istovremenom angazovanoscu na vise strana a to se moze opet izraziti kroz nervnu napetost.Vi znate kako da ugodite drugima ali ponekada mozete biti veoma lukavi radi vlastitog dobra. Vasa priroda je nemirna i uvek tragate za necim novim.

U zenskom horoskopu ovakav polozaj Meseca moze ukazati na povrsnost i slabu privrzenost domu i porodici.

Muskaraca sa ovakvim polozajem Meseca privlace intelektualne partnerke kojima odgovara svaka drustvena uloga.

Svoju majku dozivljavate kao emocionalno distanciranu, drustvenu, promenljive naravi ali i kao nekoga ko vam je dao podrsku dok ste ucili da govorite i sticali znanja.

Mesec u Blizancima u natalnoj karti neretko ukazuje na sposobnost izražavanja osećanja na mudar i inteligentan način. Ova osoba može biti jako žustra, energična i principijelna i u emotivnoj vezi se postavlja racionalno, smireno i ume dobro da se prilagodjava i uspostavlja kontrolu nad situacijom. Kada je Mesec u ovom položaju loše aspektovan ova osoba može biti nestalne prirode i vrlo promenljivih osećanja čime ostavlja jako loš utisak na druge što rezultira nemogućnošću ostvarenja stabilne i harmonične veze. Kod dobrih aspekata Meseca osoba može biti jako analitična, razborita i mudra tako da joj se greške u ljubavi kao i greške na drugim životnim poljima dešavaju redje.Podeli sa prijateljima