Sve o OvnuSve o BikuSve o BlizancimaSve o RakuSve o LavuSve o DeviciSve o VagiSve o ŠkorpijiSve o StrelcuSve o JarcuSve o VodolijiSve o Ribama
<

Mesec u Biku

icoObjavio: Gia  :  Kategorija: MESEC

Ključna reč – emocionalna stabilnost

Ovaj položaj Meseca pokazuje sve predispozicije za uspešno druženje, ljubav i brak. Ljudi sa ovakvim položajem Meseca su konzervativni i primaju snažne uticaje sa strane. Puni su nada i ambicija. Dobrodušni su i vrlo simpatični. Pokazuju sklonost ka zgrtanju, bilo da se radi o materijalnim dobrima ili o prijateljima, kojih imaju mnogo. Najviše vole poslove koji su na neki način vezani za zemlju i njene produkte. Mogu postići uspeh u hemiji ili u onim poslovima koji su vezani za higijenu i zdravlje.

Posto ste usresredjeni na sve sto je materijalno, vase su emocije vezane za materijalnu udobnost i posedovanje.Sa Mesecom u Biku vi zelite najbolje i vrlo retko se zadovoljavate manjim. Kako je u Biku egzaltiran MESEC ovde ispoljava svoju refleksivnu i stabilnu stranu i umanjuje naglasak na svoju promenljivu stranu.

I u dobru i u zlu ostacete privrzeni svojim idealima. Slepo ste odani, sentimentalni,srdacni i u osnovi stidljivi, dugo cete razmisljati o svakoj akciji koju treba da preduzmete, primenjujuci pri tom logicko zakljucivanje, eticka merila i ideale. Svaku novu informaciju sporo i oprezno prihvatate i isto tako reagujete na nju. Tesko menjate svoje misljenje i onoga trenutka kada ste odluku doneli ne prihvatate nikakve sugestije sa strane.

Odlucna ste osoba sa dobro razvijenom intuicijom i sposobnoscu trezvenog rasudjivanja. Zelite da zablistate na svakom polju koga se latite. Volite da skupljate,ne samo kada je rec o zemljistu, umetnickim delima i ostalim materijalnim dobrima vec i kada je rec o prijateljstvima.

Imate razvijeno culo dodira i ukus i verovatno prijatan glas i kada govorite i kada pevate, vi volite muziku,ples i sve stvari koje predstavljaju zivotna zadovoljstva i stalno osecate potrebu da zadovoljite svoje fizicke apetite.

Pozdravljate one ideje koje su primerene vasem stabilnom temperamentu. Moze se dogoditi da budete uskih nazora,konzervativni i konvencionalni. Kada sebi jednom postavite cilj napredujete polako ali neopozivo.

Retko vam polazi za rukom da se odreknete porodicnih tradicija, onoga sto ste jednom naucili ili ideala koje vam je nametnula vasa majka-sa njom ste inace tesno povezani, mada ta veza ne mora uvek biti srecna.

Odani ste i imate trajne veze u prijateljstvu, ljubavi i braku.U muskom horoskopu ovakav polozaj Meseca privlaci odanog partnera koji podstice njegove ambicije.

Mesec u Biku u natalnoj karti neretko ukazuje na osobu koja se u emotivnu vezu upušta s odredjenom dozom opreznosti pa i sumnjičavosti. Ova osoba može reagovati sporo i teže ostvarivati dublji tj. otvoreniji odnos u ljubavi, ali kada se jednom zainteresuje za nekoga postaje vrlo prijatna i dostojna poverenja. U suštini ovo je osoba koja neretko traži stabilnost i teži ka sigurnosti u ljubavnom odnosu ali ne izražava najbolje svoja osećanja i ne predaje se lako u potpunosti što joj često i otežava status u ljubavi. Medjutim, kada su prisutni harmonični aspekti Meseca u ovom položaju šanse za ostvarenje stabilne veze mogu biti znatno pojačane. Kod prisustva teških aspekata Meseca, osoba može biti jako tvrdoglava, teško se prilagodjava i nespremna je za kompromise što često ugrožava njen položaj na svim životnim poljima.Podeli sa prijateljima