Sve o OvnuSve o BikuSve o BlizancimaSve o RakuSve o LavuSve o DeviciSve o VagiSve o ŠkorpijiSve o StrelcuSve o JarcuSve o VodolijiSve o Ribama
<

Lilit – Crni Mesec (moć nad drugima)

icoObjavio: Gia  :  Kategorija: LILIT

Šta je Lilit? Jedanaesta planeta Sunčevog sistema ili asteroid? Minijaturni Zemljin satelit ili samo neko energetsko polje? Ako se pitate da li Lilit uopšte postoji, po nekima postoji kao nebesko telo, a po drugima – ne. Njegovo značenje više je simboličko, nego fizičko, jer se uglavnom polemiše o njegovom uticaju koji astrolozi ni ne dovode u pitanje.

Pre svega zbog, značenja koje Lilit ima u mitologiji čiji naziv potiče od hebrejskog Lilith (noć, tama), odnosno Lilitu po starim Haldejcima, Lajla – kako su je nazivali Asirci, dok su joj semitski narodi dali ime Alitat.

Pozicija Lilit u ličnom horoskopu obično pokazuje oblast života u kojem se osoba na neki način sapliće, i gde ne uspeva da se uklopi u određene društvene standarde i kakve probleme, zbog toga može da ima.

Šta krijemo u sebi i koliko je strast u nama jaka, otkriće nam Lilit – gde je razorno i animalno, erotsko i seksualno – tu je njeno mesto.

Dok vas Ovan svlači pogledom, Škorpija zavodi u svakom času i na svakom mestu, Lav osvaja i još brže ostavlja, a Vodolija nudi sve – kakve su vam šanse da preživite ovakve ljubavne igre?

Ponekad astrolozi postavljaju pitanje: gde vam se nalazi Lilit? Svrstavaju ovaj pojam i u planete i u planetoide, a recimo da nije ni jedno ni drugo. Najbliža odgovarajuća odrednica bila bi da je to senzitivna tačka i to ne obična. Nije materija, nije planeta, niti išta drugo do ogromna količina energije, izuzetno jakog zračenja. Ako je Venera nešto devojačko, lepo, nevino, a Mesec nešto majčinsko, duša i zdrav ženski princip, onda nešto nedostaje. To je ono mračno, divlje i animalno, erotsko i seksualno, koje najčešće ostaje neoslobođeno i zarobljeno u nama.

Kraljica noći sme sve. Razuzdanost i greh, prezir etike i morala. To je Lilit.

U jevrejskom narodnom predanju, to je noćni zao duh. Samo ime Lilah dolazi iz hebrejskog što znači noć, tama, prapočetak. U Talmudu je to prva žena Adamova. U astronomskim katalozima postoji izvestan planetoid Lilit, pod šifrom 11811, ali bez astronomskih podataka. To nije indijski Rahu i Ketu. Nije asteroid. Astrolozi bi podsmešljivo rekli da je danas tehnika toliko moćna, da može otkriti i fudbalsku loptu u daljini do Meseca, a kamoli planetoid. Teozofi se zgražavaju nad teorijama i pričama o Lilit, ali legenda je toliko jaka da nam je dohranila efemeride.

Da ne bi sve ostalo sumnjivo, kažu da je Lilit viđen mnogo puta, mada ga je izuzetno teško primetiti i pronaći. Prvi put pojavio se na 0,08 Škorpije još 21. 09. 1618, a pronašao ga je onaj koji je otkrio Jupiterove pege. Da bi ga pratili i izračunali efemeride, prvi astrolozi i astronomi, otkrivači svih pojava, primetili su da nešto srebrnasto prelazi preko Mesečeve površine. Ne pokorava se zakonima nebeske mehanike, bliži je od Meseca, a obilazi Zemlju tri puta sporije. Ima neverovatnu vezu sa intimom ljudi i u astroerotici je nezamenljiv. Nazivaju ga i Crnim Mesecom.

Dosadašnja praksa je pokazala da Lilit ima svoje stvarno i snažno značenje i zračenje, a posebno kod osoba koje su na neki način na stranputici, koji se bave crnim naukama, demonologijom, koji se poigravaju razornim seksom, da one u ogromnom procentu imaju Lilit na značajnom mestu.

U dobrim aspektima on je demonski intelekt, Kamasutra i sve priče iz 1001 noći. Često i razorni seks preobučen u vrhunski intelekt. Aflikacije znače orgije, kriminal, perverzije… Zavirite u horoskope seksualnih manijaka i ubica.

Bilo kako bilo, ovaj pojam je u astrologiji veoma značajan i daje nam poprilično jasne predstave o onome šta krijemo u sebi i koliko je ta divlja strast u nama jaka. On nam otkriva kakvi smo kad se oslobodimo stega i moralnih okova i kakvi smo u potpunoj intimi, a bez straha i stida koji prečesto okiva naše emocije.Podeli sa prijateljima